De fraktie heeft onderstaande schriftelijke vragen vandaag ingediend n.a.v. Berichtgeving over de komst van transportbedrijf Bakker naar H2O en de bezwaren van Zwolle en Kampen hierbij.

Schriftelijke vragen bovenregionale samenwerking bedrijventerreinen.

 

Tijdens de Algemene Beschouwingen  heeft de fraktie van D66/GroenLinks vragen gesteld over de inspanningen vanuit het College voor de ‘routekaart bovenregionale samenwerking' met

Zwolle, Kampen en H2O gemeenten ten aanzien van de bedrijventerreinen. De fraktie van D66/GroenLinks bepleit een intensievering van die routekaart relatie,

onder het motto: "If you cant beat them, join them".

Het College heeft geantwoord dat die gesprekken, die al zo'n 3 jaar lopen, in positieve sfeer verlopen en meer behelsen dan het noodzakelijk overleg over bestemmingsplannen.

 

In de Stentor van dinsdag 29 november bereikte ons het verheugende bericht dat er een koper is voor een kavel op H2O. Echter, in diezelfde krant stond ook een bericht dat de gemeenten Zwolle en Kampen bezwaar zullen aantekenen via een zienswijze en daarbij vermeldden dat indien hieraan geen gehoor wordt gegeven door de H2O gemeenten, dit geescaleerd zal worden naar de Raad van State.

Het komt de fraktie voor dat de komst van de firma Bakker hiermee zeker nog geen gelopen race is, en zijn we beducht voor vertrek, alsnog en alweer, van een bedrijf uit  H2O.

 

De stellige toon en de wiize waarop de openbaarheid is gezocht trof ons onaangenaam en hoort bepaald niet in het beeld van gemeenten die een routekaart bovenregionale samenwerking uitstippelen.

 

De fraktie wil hierover de volgende vragen stellen en verzoeken dit punt te agenderen voor de eerstvolgende   commissie.

 

-  In hoeverre kan een zienswijze cq gang naar de Raad van State de definitieve komst van de firma Bakker naar H2O bedrijventerrein in de weg staan?

  • Hoe frequent heeft overleg plaatsgevonden in het kader van de Routekaart Bovenregionale Samenwerking?
  • Wanneer was het laatste overleg?
  • Wanneer zijn de H2O gemeenten geinformeerd over de stellingname van Zwolle en Kampen in dezen
  • Hoe beoordeelt het College deze stellingname met het oog op de samenwerkingsrelatie, én niet in de laatste plaats, voor de voortgang in de bv.
  • Is het College met ons van mening dat het aanbeveling verdient om de samenwerkingsrelatie te intensiveren i.p.v een pad op te gaan van elkaar beconcurreren in één en de zelfde economische regio?
  • Wat gaat het College cq. de H2O partners ondernemen als antwoord op deze stellingname van Zwolle en Kampen?

 

Fraktie van D66/GL

 

Robert Kuipers

Silvia van Amerongen