Op zaterdag 16 april a.s. staat GroenLinks, afdeling Noord-Oost Veluwe, met een kraam op de lentemarkt in Hattem. GL is nog niet in de gemeenteraad aldaar vertegenwoordigd maar daar komt hopelijk verandering in. 

Vooruitlopend hierop heeft het bestuur van GL onlangs een bezoek gebracht aan de Vereniging Landschap en Milieu in Hattem. Met Theo te Winkel, voorzitter van de vereniging, is gekeken welke onderwerpen wat betreft duurzaamheid momenteel aan de orde zijn in Hattem.

Uit het gesprek bleek dat het goed zou zijn om met elkaar samen te werken en elkaar zo te versterken. Wij hebben als voorbeeld Epe (en op termijn Heerde) genoemd. Daar trekken KNNV en gemeente samen op om perken en bermen in te zaaien. Om op die manier groene linten te creëren die als verbindingszones voor insecten, vogels en vlinders kunnen dienen. Dat zou misschien ook een mooi project voor Hattem kunnen worden.

 

Wie mee wil doen met deze of andere acties van GroenLinks is van harte welkom. De markt is van 11 tot 5 uur in de binnenstad van Hattem. Meer info: ivisser@hotmail.com