De exacte locatie van de diepboring uit 1971 lag niet in het weiland rechts van de Koeweg, maar daar vlakbij: op het terrein van de voormalige vuilstortplaats aan de Pollenseveenweg/Koeweg.

De boorlocatie wordt in een brief van Chevron Oil Company of the Netherlands aan de Directeur van de Provinciale Planologische Dienst van de Provincie Gelderland voor het eerst genoemd.  Met die brief geeft Chevron aan bij Emst te willen gaan boren.

De coördinaten van de boorlocatie zijn weergegeven als x= +38.915 y=+18.460. Tegenwoordig zou je daar GPS gegevens voor gebruiken. Bij de oorspronkelijke plaatsbepaling heeft een medewerker van Chevron waarschijnlijk op het oog via een kaart de coördinaten afgelezen. Na een heel nauwkeurige omrekening naar de moderne GPScijfers kom je dan net niet goed uit. Vandaar dat we het boorplatform plaatsten op de eerder genoemde plek in het weilandje aan de Koeweg.  De exacte locatie is de hoek van de voormalige vuilstortplaats tussen de Pollenseveenweg en Koeweg.

In een krant van 22 september 1971 staat een foto van het boorterrein. Volgens het bijschrift is het een nachtfoto. (bekijk de hele foto via de link onderaan de pagina)

Amoco heeft voor Chevron de boring uitgevoerd, maar niets gevonden.

Na de boringen - zonder resultaat - werden door Amoco nog snelheidsmetingen in het boorgat uitgevoerd. Dat gebeurde met explosieven waar nog weer speciaal toestemming voor nodig was. 

In november meldt Chevron aan B&W van Epe dat de boorlocatie wordt verlaten. De afrastering en het geasfalteerde terrein blijven achter, dat is overigens al afgesproken bij de overeenkomst tussen Chevron en de gemeente Epe.

GroenLinks onderzoekt in de aanloop naar de schaliegasdiscussie de gegevens die al over de ondergrond van Epe bekend zijn. Wie meer weet over boringen, bevingen en breuklijnen bij Epe wordt gevraagd dat aan de fractie GroenLinks Epe door te geven. Dat kan via mail: bjaalbers@epe.nl of via Facebook www.facebook.com/groenlinksepe