D66/GL geeft het College voor de begroting mee:

1.Breng De Kracht van Samenwerking, het motto van huidig College, zelf meer in praktijk. Er is te vaak sprake van miscommunicatie met raad en inwoners. Bestuursstijl van meer en open overleg is dringend gewenst. Raad meer en eerder  betrekken bij grote projecten, zoals Rivierfront Veessen.

2.Akteer aktiever op de zorgelijke situatie van de grondexploitaties: meer transparantie, keuzes voorleggen, samen goede strategie uitzetten.

3.De nieuwe wet voor presentatie van de begroting (BBV) zorgt voor meer  transparantie, vergelijkbaarheid en sturing. Voortvarend en samen met de raad voorbereiden.

4.Ook de vertaalslag vanuit de nieuwe Omgevingswet vraagt om tijdige aktie.

5.Gelden voor  het  Sociale Domein moeten daar ook blijven en flexibel besteed worden (ontschotten/instellen voorziening). Niet meer  elders gebruiken in de begroting. Steun voor aanpak van  n gezin, één plan in de jeugdzorg. WMOraad moet participatieraad worden.

6.Er moet met spoed een  goed aktieplan komen voor de humane opvang van vluchtelingen.

7.Exploitatie de Heerd: vanuit stadhuis  1 regie, positieve grondhouding, meer voortvarendheid en steun voor besturen, partners en vrijwilligers

8.Samenwerking H2E vaart achter vervolgstappen

9.H2O bedrijventerrein: Fraktie heeft aangeboden notitie te maken over versterking samenwerkingsverband met Zwolle en Kampen. Géén overhaaste Hexit.

10.Heffingen: Heerde is te duur. Goed overzicht en vergelijking met andere gemeenten bij de Begroting nodig.

11.Positieve ontwikkeling: samenwerking tussen gemeente, raad en inwoners om  duurzame projecten te ontwikkelen voor de toekomst van Heerde. Aansluiten bij Gelders Energieakkoord en onderzoek doen naar mogelijkheden Revolving Fund voor  financiering van grotere projecten in Heerde.